ATV

Важно знати

Овај кућански апарат никад не укључујте у продужни кабал

 • Извор: Аваз
 • 04.12.2023. 22:04

Зима календарски још није стигла, али хладнији дани јесу, па је значајно да се подсјетимо на неке важне ствари којих се треба придржавати.

Велики постотак пожара односи се на неправилно кориштење појединих кућанских уређаја, па нам са свих страна ових дана редовно стижу упозорења.

Велики број

Гријалице су други најчешћи узрок пожара, па је то аларм за све који се грију на њих, а по статистици је тај број велик. Када се неправилно користе, гријалице лако могу постати најгора ноћна мора ватрогасаца.

Стручњаци напомињу да, када су гријалице узрок пожара, то је најчешће узроковано употребом продужног кабла на који их већина спаја. Није сваки продужни кабл способан да подржи различите електричне снаге уређаја који су на њега спојени, углавном у исто вријеме. Ако оставите продужни кабл и гријач без надзора, може се врло лако догодити катастрофа, пише Крстарица.

Како задржати топлоту

Прије него што сљедећи пут укључите гријалицу, имајте на уму сљедеће:

1. Никада не остављајте укључену гријалицу без надзора.

2. Немојте спавати док гријалица ради.

3. Држите гријач најмање један метар удаљен од намјештаја, покривача, од‌јеће и завјеса.

Стручњаци савјетују и да би било добро размислити и о томе како спријечити хлађење просторије. Умјесто да прибјегавате опасним начинима гријања свог дома, посветите мало пажње томе како задржати топлоту у дому. Набавите траку за прозоре и врата или неке штитнике који ће задржати топлину и спријечити да пуше испод врата. Такођер, можете користити фолију с мехурићима за постављање на прозоре.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 14:15 Серија: Превртљиво срце (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 15:00 Серија: Истине и лажи (Р)

  Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

 • 15:50 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисије: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.