Чувајте одјећу

Ове одјевне предмете не бисте требали прати у веш машини

 • Извор: Крстарица
 • 08.02.2024. 15:36

Постоје неки одјевни предмети које никада не треба стављати у машину за прање веша јер ћете само оштетити и њих и ваш скупи уређај.

Грудњаци су на првом мјесту јер жице могу оштетити бубањ, а копче могу поцијепати одјећу која се пере заједно са грудњацима. Такође, грудњак се може оштетити и боље га је прати ручно.

Кравате не треба прати у машини за веш јер је већина њих направљена од деликатних материјала, па би приликом брзог прања могле изгубити облик или запрљати другу одјећу.

Закопчајте панталоне, кошуље и друге предмете прије него што их ставите у машину за прање веша, јер се копче и дугмад могу заглавити у веш машини и оштетити одјећу током прања. Што се тиче одјеће са украсним комадима попут шљокица, перли и каменчића, немојте је прати у веш машини, већ ручно како се не би заглавила или оштетила веш машину.

Већина свилених предмета захтијева хемијско чишћење или њежно прање руку због високих температура и центрифугирања који могу уништити деликатну тканину. Одјећа од свиле може да се поцијепа или изгуби облик и боље је прати ручно.

Постоје и текстилне кесе за веш који је осјетљив на прање у веш машини, али прије него што у њега ставите омиљени грудњак или мајицу са шљокицама, провјерите на декларацији од чега штити тканину или се консултујте са стручњаком.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 14:15 Филм

  'Филм

 • 16:00 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

  Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

  ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.