Извор:
Крстарица
18.09.2024
09:15
Коментари:
0Прекомјерни унос соли, шећера и масти може допринијети задржавању воде у организму, чему додатно погодује недовољан унос витамина Б комплекса и протеина.
Брза храна и јела која су веома слана дјелују тако да тијело почиње да задржава воду, а осјећамо надимање у предјелу стомака и екстремитета. Такође, хроничне болести попут болести бубрега, плућа или артритиса могу изазвати задржавање воде.
Першун, биљка коју користимо као зачин, има „магичне” моћи. Његова количина у оброцима је увијек мала, па није довољна да се покрене излучивање накупљене течности из организма.
Першун је одличан савезник у борби против уринарних тегоба, болести бубрега и јак диуретик. Коријен и листови першуна могу се користити као лијек.
Постоји много рецепата за припрему чаја од першуна, али основни је овај: У кључалу воду (око литра) додајте 5 великих кашика сјецканог першуна. Оставите течност да одстоји двадесетак минута, након чега можете чај проциједити или пити заједно са ситно сјецканим першуном.
Најновије
Најчитаније
23
00
22
58
22
43
22
40
22
36
Тренутно на програму