Вијековима је праве на исти начин

Посна сарма по рецепту монаха са Хиландара идеалан је избор за дане поста

  • Извор: Информер
  • 12.03.2025. 18:45

Зима је незамислива без сарме која је једно од најпопуларнијих јела и често се налази на трпезама током разних прослава, а шта ако је направите по рецепту монаха са Хиландара?

Рецепти из овог манастира су познати по свом јединственом укусу и често одушеве све који их пробају. Сви се слажу у томе да имају посебан шарм. Овај пут, откривамо вам како монаси са Светог Атоса спремају своју сарму. Припрема није превише компликована, али њен мирис је толико интензиван да остаје у сјећању.

Састојци:

2 празилука

2 главице црног лука

1 шаргарепа

100 гр пиринча

350-400 гр мљевених ораха

100 гр димљене рибе (лосос)

12-15 листова киселог купуса

Припрема:

У смјесу додати со, уље, суви зачин, црвена мљевена паприка, бибер, бијели лук у гранулама, першун, чили зачин па промијешати.

Припрема је једноставна. На уљу пропржите празилук, црни лук и шаргарепу. У поврће додајте опрани пиринач, а затим додајте мљевене орахе. Након тога додаје димљену рибу. Додајте и зачине и промешајте. Умотајте сарму, слажите у шерпу па ставите у рерну.

Кувати у рерни на 200 степени око сат времена.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:30 Бизнис клуб (Р)

    ''''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

  • 12:55 У првом плану (Р)

    У првом плану (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    ''Серија: Авионџије (Р)

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.