Тренутак за хладну посластицу

Право освјежење: Рецепт за најбољи домаћи сладолед

  • Извор: Стил Курир
  • 11.06.2024. 15:31

Домаћи сладолед прави се једноставно, тако што умутите смјесу, додате воће и заледите, а неупоредиво је бољи од куповног сладоледа. Данас вам доносимо 3 рецепта за најљепше домаће сладоледе:

Сладолед бр. 1:

Потребно: Слатка павлака 500 мл, 200 црне чоколаде, 100 малина, 1 грчки јогурт.

Слатка павлака се умути па се у њу дода растопљена црна чоколада и 100 г свјежих малина као и један грчки јогурт. Ко воли слађи сладолед може да дода шећер у праху. Заледите и уживајте!

Сладолед бр 2:

Потребно: 3 банане; 200 малина; 3 "јаче" кашике меда; 1 грчки јогурт.

Све измијешајте у блендеру, сипајте у чинију и заледите. Прије послуживања поспите са плазмом у праху или кокосовим брашном или коштуњавим воћем.

Сладолед бр. 3:

Овај рецепт је мало компикованији али исплати се да га направите:

Састојци: пола литра млијека, 50 г маслаца, 100 г слатке павлаке, 5 жуманаца, 150 г шећера у праху, 1 кесица ванил шећера, воће по избору (или оно које вам је при руци), инстант кафа, какако или капућино.

Начин прављења: Раздвојите жуманце од бјеланца па у жуманце додајте ванил шећер, шећер и маслац као и мало млијека и слатку павлаку, па то све скувајте као пудинг. Оставите да се мало охлади па опет мутите миксером док се смјеса не стегне. Затим у половину смјесе додајте воће по жељи и у количини коју желите.

У другу половину додајте рендану или топљену чоколаду, а можете и инстант кафу па ћете добити сладолед са кафом.

Заледите и након тога се сладите.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: