Kuhinjica

Recept dana: Jagnjeći paprikaš

  • Izvor: ATV
  • 01.12.2021.17:00

Za sutrašnji ručak “Kuhinjica” predlaže da napravite jagnjeći paprika.

Kuvano na laganoj vatri, jagnjetina je nježno i sočno meso vrlo posebnog okusa. Ovaj recept će biti savršen za svaki dan kod kuće.

U video prilogu možete pogledati postupak pripreme.

Potrebno vam je:

250 gr crnog luka

Ulje

100 gr slanine

3 čena bijelog luka

800 gr jagnjetine

300 gr paprika

200 ml pelata

150 ml neutralne pavlake


Postupak pripreme:

Isjeckajte crni luk i stavite ga u šerpu na vatri u koju ste dodali ulje. Isjecite i slaninu, kao i bijeli luk. Pazite da vam luk na vatri ne zagori. 

Slaninu i bijeli luk izblendajte u blenderu i smjesu dodajte u šerpu.  Jagnjetinu izrežite na komade te je stavite u šerpu da se kuva sa ostalim namirnicama.  Paprike isjecite na sitnije komade i dodajte u šerpu. Kuvati sve zajedno.

Kada kuvanje bude pri kraju uspite pelat i neutralnu pavlaku. Dobro promiješajte i ostavite još malo da se krčka.

Kad se paprika skuva, servirajte ga u tanjir.


Tagovi: