Muzeji ga koriste

Riješite se dosadne prašine uz pomoć jednog sastojka

 • Izvor: 24sata.hr
 • 12.02.2022.04:00

Nema ništa iritantnije nego da sredite kuću, detaljno očistite prašinu, a ona se ponovo pojavi poslije 24 sata.

Vjerovatno ste do sada probali više načina za uklanjanje dosadne prašine, a ako je vjerovati čuvenom muzeju "Smitsonijan", koji to navodi na svom sajtu, tajni sastojak je glicerin koji možete da kupite u većini apoteka.

Naime, nije dovoljno samo očistiti prašinu, već i spriječiti da se ona neko vrijeme ne pojavi.

Sve što treba da uradite je da pomiješate 5 litara vode sa 3 kašike glicerina, umočite krpu u ovu mješavinu, i njome prebrišete podove, ogledala i namještaj, piše "24sata.hr".

Takođe, glicerin je efikasan u uklanjanju mrlja od kafe ili čaja sa odjeće. Na svježu fleku nanesete kombinaciju kuhinjske soli i glicerina (u odnosu 1:1), a čim mrlja izbledi, odeću operete na standardan način.

Krpicom sa malo glicerina, možete tretirati pohabane dijelove kožne odjeće ili namještaja.

Za detaljno čišćenje prozora pomiješajte glicerin i etil akohol u odnosu 1:10, i time obrišite stakla.

 • 15:40 Serija: Dugo sam te čekao

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca koji su neočekivano ušli jedni u druge, Kadir, biznismen koji je za sebe izgradio život daleko od porodice.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.