Пластични хирург савјетује

Ријешите се ових навика ако не желите да имате опуштене груди

  • Извор: 24сата.хр
  • 12.03.2024. 18:06

Без обзира на величину и облик груди, ових ствари би требало да се придржавате, савјетује пластични хирург.

Груди свих облика и величина имају исти проблем – гравитацију. Али и утицај гравитације се може умањити ако на вријеме почнете да размишљате о свом стилу живота и прекинете лоше навике које лоше утичу на изглед и позицију груди.

"С годинама, женске груди се све теже опиру гравитацији. Кожа је све тања и губи природну еластичност. Али године нису једини непријатељ лијепих груди. Трудноћа, гојазност, нагли губитак тежине и још многобројни фактори могу утицати на падање груди, без обзира на гене које жене наслиједе од родитеља", изјавио је пластични хирург Дирк Кремер и навео шта све лоше утиче на изглед груди.

Лоше навике које треба избјегавати:

1. Спавање на стомаку

Др Кремер каже да је спавање на стомаку најгори положај за женске груди, будући да су у овом положају сатима стиснуте уз душек. Напомиње да није добро ни спавати на куку, јер у том положају се напрежу лигаменти и с временом се везивна ткива опуштају и груди све више висе.

2. Понављање вјежби високог интензитета

Признаје да се још не може са сигурношћу рећи да репетитивне кретње код вјежби високог интензитета, попут трчања, скакања или трбушњака, могу довести до смањене производње колагена у грудима. Али за то постоји велика могућност.

3. Стално ношење грудњака

"Према истраживању спроведеном у Француској, подршка коју груди добијају од грудњака заправо слаби мишиће у прсима", објашњава др Кремер.

4. Сунчање без креме са заштитним фактором

УВ зраци имају исти утицај на кожу лица као и на кожу груди. Излагање груди сунцу без заштите смањује количину колагена те оштећује кожу.

5. Брзе дијете

Жене које се одлучују на драматичне дијете и нагло смањују унос калорија често и брзо врате те килограме и добију још пар килограма на ту првобитну тежину, а то има јако лош утицај на груди.

"Сваки пут кад добијете или изгубите на тежини, везивно ткиво на грудима се опушта и све теже му је да ради свој посао, то је попут старих хеланки", објашњава доктор.

6. Пушење

Иначе лоша навика, пушење умањује доток крви у кожу. С мање крви, мања је еластичност коже.

Навике захваљујући којима ће груди и даље лијепо стајати

1. Ношење правог грудњака

"Најбоља алтернатива пластичној операцији јесте ношење грудњака који одговара вашим грудима. Ношење погрешног броја грудњака може промијенити изглед ваших груди, поготово ако вам грудњак не пружа довољно подршке. Онда груди могу изгледати обешено."

2. Вјежбе за грудне мишиће

Вежбе којима се циља учвршћивање грудних мишића могу утицати на учвршћивање и везивног ткива у грудима, пише британски Гламур.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: