Уживајте

Спреман за 30 минута: Генијалан рецепт Бањалучанке за домаћи хљеб

  • Извор: АТВ
  • 04.02.2025. 23:44

Има ли ишта љепше од домаћег хљеба са домаћим пекмезом или другим намирницама?

Међутим, многима се једноставно не да да чекају и по неколико сати да тијесто надође док припремају домаћи хљеб.

И за то постоји рјешење, а рецепт је подијелила са нама једна Бањалучанка.

Како тврди, потребно вам је свега 30-40 минута да би могли да уживате у овом домаћем специјалитету. Можда мало више, ако бисте чекали да се хљеб охлади.

Састојци

  • 300 грама брашна
  • један прашак за пециво
  • кашичица соли
  • једно јаје
  • 250 милилитара течног јогурта.

Припрема

У брашно додате прашак за пециво, со, јаје и јогурт. Све добро промијешате дрвеном кувачом.

Обликујете тијесто и пребаците на папир за печење. Уколико желите, можете да га поспете сусамом, сунцокретовим сјеменкама, или нечим што волите. 

Поспете са пар капи уља и ставите у рерну. Намјестите температуру на 180 степени и већ након 20 до 30 минута ваш хљеб је готов.

Пријатно.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:00 Одметница (12+) (Р)

    Одметница (12+) (Р)

  • 17:50 Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 18:20 Серија: Ко те шиша (12+) (Р)

    'Серија: Ко те шиша (12+) (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Ко те шиша (12+)

    Серија: Ко те шиша (12+)