Korisno

Trik koji će otjerati miševe iz vašeg doma

  • Извор: Агенције
  • 21.11.2022. 21:14

Život u kući ima i svoje negativne strane, kao što je, recimo, pojava glodara.

I dok se miševi mogu pojaviti i u stanovima, uglavnom prizemnim, ipak najviše miševa ima u dvorištima i garažama, odakle bez problema mogu da uđu i u vaš dom.

Oni su štetočine i mogu predstavljati ozbiljan rizik po zdravlje ljudi, jer mogu doći u dodir sa hranom, ali i ostaviti izmet po kući, koji može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema. Dolaskom hladnih dana, miševi traže zaklon, a najčešće ga nađu u toplini naših domova.

Danas imamo razne preparate i aparate koji tjeraju miševe, ali malo njih je stoprocentno efikasno. Da se sa ovim problemom suočavaju mnogi svjedoče i brojna pitanja upućena Mrs Hinč, poznatoj britanskoj domaćici, koja je veoma popularna na društvenim mrežama i njene savjete prati skoro pet miliona ljudi. Na njenom profilu se povela debata o tome šta je najdjelotvornije protiv miševa, a mnogi su se saglasili ta je to upravo ovo:

"Probajte da zatvorite otvore čeličnom vunom. Miševi ne mogu da je pregrizu i brzo odustanu od tog nauma, te napuštaju dom i traže lakši plijen. Svaku rupu u domu, kroz koju bi mogli da se provuku začepite vunom. Rezultat će vas oduševiti", napisala je jedna korisnica društvenih mreža u komentaru sa kojim su se svi saglasili da je efikasan, prenosi Krstarica.

Тагови: