Ефикасније прање

Трик помоћу кога се веш боље опере у машини

 • Извор: Жена Блиц
 • 02.05.2024. 04:00

Корисница ТикТока Беки Марфи често објављује разне трикове за чишћење, а овога пута тврди да гријешимо ако убацујемо прашак за веш у фиоку машине. Како је навела, ефикасније је ставити га у бубањ.

- Шокирана сам колико људи ово није знало - написала је она уз видео, додајући да стављање прашка у фиоку зачепљује веш машину и да је временом може оштетити. Умјесто тога, она тврди да ће се веш много боље опрати када прашак ставите директно у бубањ, јер вода тако боље запјени, а опрани веш има интензивнији мирис.

И док су се у коментарима јавили неки који тврде да Бекин трик заиста ради, други кажу да им није јасно чему онда уопште служе преграде за прашак и омекшивач на машинама.

Ако одлучите да прашак убаците директно у бубањ машине, морате да поведете рачуна о једном – да не ставите превише веша јер то може да спријечи да се прашак отопи.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 14:00 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

  'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 14:40 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Наша Српска

  Наша Српска