ATV

Puder u prahu

Trik zbog kojeg se vaše lice neće sijati

  • 02.06.2023. 20:59

Sabrina Salmon je šminkerka koja je dobila ovaj savjet od jedne djevojke i odlučila da ga isproba.

Puder za setovanje je obično posljednji korak u šminkanju, ali šminkeri sugerišu da bismo zapravo sa time mogli da počnemo prije pudera kako bi se šminka zadržala na mjestu duže.

Zašto ovo djeluje ? Pa, vjerovatno je da prah neutrališe svako ulje, dajući ravnomerniju osnovu za sve što se nanese poslije. Ovo je odličan trik za ljude sa masnijom kožom koji žele taj supermat efekat.

Dakle, šta treba raditi?

Translusentni puder, odnosno završni puder u prahu nanesite nakon svih koraka vaše uobičajene pripreme lica za šminku. Obratite posebnu pažnju na T-zonu. Onda možete sve raditi kako biste i inače, znači tek poslije njega ide šminka. Nanesite korektor na "kritična" mjesta, puder, tečne proizvode, pa sve praškaste. Za kraj pufnastom četkicom ponovo pređite završnim puderom u prahu cijelo lice.

Sabrina Salmon je šminkerka koja je dobila ovaj savjet od jedne djevojke i odlučila da ga isproba, piše Ona.rs.

“Evo, sada je četiri sata kasnije. Snimala sam cijeli dan, a moja koža se uopšte ne sija i ne djeluje masno. Takođe sam se plašila kako će taj puder ispod da djeluje na svu ostalu šminku, da li ću izgledati previše vještački, ali ne. 10/10, preporučujem ovu tehniku”, rekla je u videu.



Тагови: