Испробајте

У палачинке додајте овај састојак и биће мекше него икад

  • Извор: Крстарица
  • 28.10.2024. 12:24

За укусне, мекане и сочне палачинке потребан је добар рецепт, односно додавање неких тајних састојака у ону, већ класичну рецептуру – брашно, јаја, со/шећер и млијеко.

Како би баш сваки пут испале савршене, у смјесу би требало додати мало соде бикарбоне.

Састојци:

- 1 јаје

- 200 мл млијека

- 250 мл воде

- 200 гр брашна

прстохват соли

- 1/4 кашичице соде бикарбоне

- 2 кашике уља

- Уље за премазивање тигања.

Припрема:

Све течне састојке сједините, па додајте брашно, со и соду бикарбону. Смјесу добро умутите тако да нема грудвица. Додајте на крају уље, па поново све измијешајте.

Тигањ за палачинке загријте на максималној температури, а онда је смањите мало (7 од 9 подеока). Пеците палачинке, ређајте их једну на другу, а суд на коме су готове палачинке поклопите. Тако ће дуже остати топле, а сутрадан ће бити једнако мекане и укусне.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Кето кухињица

    ''Не пропустите погледати наше рецепте за здраве кето оброке.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?