Не бацајте га одмах!

Уколко сте пресолили јело, само додајте неку од ових намирница и ријешите проблем

 • Извор: Крстарица
 • 20.03.2024. 15:22

Сигурно вам се догодило да некада пресолите јело више него што би требало, па због вишка соли цијели ручак, умјесто на столу, заврши у смећу.

Ипак, постоји рјешење како да јело буде укусно иако сте га преслолили.

1. Лук, шагарепа или кромпир

Ако сте пресолили супу, сос или гулаш у јело додајте једну цијелу главицу лука, шаргарепу или ољуштен кромпир који ће покупити со.

2. Вода или неслан темељац

Можете да додате и воду или неслан темељац, а ако је потребно да послије тога згуснете јело посегните за мало густина или скроба, а можете да додате и бешамел сос.

3. Јабука

Још један једноставан трик који су користиле наше баке, а који рјешава пресољено јело јесте да у њега убаците ољуштену јабуку. Оставите јабуку у јелу да покупи со, па је онда пред крај припреме извадите и баците.

4. Сирће, лимун или вино

За пресољено јело можете користити и неку од ових киселина. Мало сирћета, вина или нацијеђеног лимуна неутралисаће вишак соли.

Овај трик можете да користите и када превише заљутите јело паприком или бибером.

5. Неутрална павлака

Уколико пресолите јело које има сос било од парадајза или неки други сос, со можете неутралисати ако у јело додате неутралну павлаку за кување. Она ће само учинити да сваки сос буде укуснији.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 20:00 Лутрија РС, Лото

  Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

 • 20:10 Емисија: Прича се

  '''Политичка, дебатна, емисија ‘Прича се…’ доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

 • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

  ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 22:05 Серија: Ко те шиша (12+)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 22:35 Вечерње вијести

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

  ''''Телевизијска серија о једном од најпознатијих нарко босова - Јоакину "Ел Чапу" Гузману.