Large banner

Извор:

Крстарица

Коментари:

0

Подијели:

Уколко сте пресолили јело, само додајте неку од ових намирница и ријешите проблем

20.03.2024

15:22

Уколко сте пресолили јело, само додајте неку од ових намирница и ријешите проблем

Сигурно вам се догодило да некада пресолите јело више него што би требало, па због вишка соли цијели ручак, умјесто на столу, заврши у смећу.

Ипак, постоји рјешење како да јело буде укусно иако сте га преслолили.

1. Лук, шагарепа или кромпир

Ако сте пресолили супу, сос или гулаш у јело додајте једну цијелу главицу лука, шаргарепу или ољуштен кромпир који ће покупити со.

2. Вода или неслан темељац

Можете да додате и воду или неслан темељац, а ако је потребно да послије тога згуснете јело посегните за мало густина или скроба, а можете да додате и бешамел сос.

3. Јабука

Још један једноставан трик који су користиле наше баке, а који рјешава пресољено јело јесте да у њега убаците ољуштену јабуку. Оставите јабуку у јелу да покупи со, па је онда пред крај припреме извадите и баците.

4. Сирће, лимун или вино

За пресољено јело можете користити и неку од ових киселина. Мало сирћета, вина или нацијеђеног лимуна неутралисаће вишак соли.

Овај трик можете да користите и када превише заљутите јело паприком или бибером.

5. Неутрална павлака

Уколико пресолите јело које има сос било од парадајза или неки други сос, со можете неутралисати ако у јело додате неутралну павлаку за кување. Она ће само учинити да сваки сос буде укуснији.

Таг:
Large banner

Препоручени садржај

Огласи
Small banner
  • Најновије

  • Најчитаније

Small banner

Тренутно на програму

18:55

Маркетинг

маркетинг

19:00

АТВ вијести

информативни програм вијести

19:40

Маркетинг

маркетинг

19:42

Спорт

спортски програм

19:49

Маркетинг

маркетинг

19:50

Временска прогноза

временска прогноза

19:52

Без коментара

без коментара

Small banner
Small banner