21.11.2023
17:03
Засладите уторак уз најукуснију кремасту торту.
За кору:
200 г мљевеног кекса
100 г мљевених ораха
80 г путера
За фил:
200 г чоколадног крема
400 г крем сира
50 г шећера у праху
200 мл слатке павлаке
За украшавање:
кашика мљевених ораха
истопљена чоколада
Кекс, орахе измијешајте и додајте истопљен путер. Сједините састојке у хомогену масу.
Узмите калуп пречника 18 центиметара, обложите га пек-папиром, ставите смјесу и равномјерно распоредите.
У другој посуди миксером умутите 200 грама крем сира са 200 грама чоколадног крема и то сипајте у калуп, преко већ припремљене коре и поравнајте.
Умутите слатку павлаку, пред крај додајте шећер у праху. Умућену слатку павлаку помијешајте са осталих 200 грама крем сира и други фил је готов. Сипајте га преко претходног фила.
За крај поспите мљевеним орасима и декоришите истопљеном чоколадом.
Охладите у фрижидеру неколико сати и уживајте.
Најновије
Најчитаније
20
47
20
40
20
39
20
31
20
24
Тренутно на програму
19:52
Без коментара
без коментара
19:55
Маркетинг
маркетинг
20:00
Лото, Лутрија РС
лото
20:10
Технолошки милијардери
документарни програм
21:00
Мућке С 03 ЕП 07 (12+)
серијски програм
21:35
Ало Ало С05 ЕП 23 (12+)
серијски програм
22:10
Вечернје вијести
информативни програм вијести