Idealna ljetna dijeta

Uz pomoć lubenice izgubite kilograme

  • Izvor: Blic
  • 08.07.2022.13:25

Stigla je sezona lubenica, tezge su pune ovim ukusnim voćem, a budući da je lubenica sjajan diuretik, uz lubenica dijetu od samo pet dana možete da detoksikujete tijelo i obnovite i podlmladite ćelije.

Sve što vam treba je dosta lubenice ali i volje, a dijeta se sastoji u tome da pet dana jedete oko pola kilograma lubenice pet puta dnevno.

Dijeta sa lubenicom će da stabilizuje nivo soli u organima, i kao rezultat riješićete se svog viška tečnosti iz tijela, a trebalo bi da konzumirate oko pola kilograma lubenice na svakih 5 kilograma tjelesne mase. Naravno, ako u bilo kom trenutku osjetite slabost ili malaksalost, odmah prekinite sa dijetom.

Pošto je ovo ekstremna dijeta ni slučajno ne treba da je držite duže od pet dana, i ukoliko se odlučite za nju, prethodno se konsultuje sa ljekarom. Takođe, ovaj režim ishrane ni slučajno ne treba da drže ljudi koji imaju kamen u bubregu, dijabetes ili problem sa gušteračom.

Nakon toga, ako vam je organizam i dalje dovoljno jak i nakon konsultacija sa ljekarom, možete da produžite sa još pet dana ove laganije varijante dijete, kojom se gubi dodatna tri kilograma, prenosi Blic.

Plan ishrane

Doručak: Činija zobenih pahuljica i komad sira

Užina: Pola kilograma lubenice

Ručak: 200 grama ribe ili piletine i tanjih salate od povrća

Večera: Lubenica (pola kilograma na svakih 15 kilograma vaše tkelesne mase).

Uz obe ove dijete, trebalo bi da izgubite oko osam kilograma.

Tagovi: