Svima nam se ponekad prilikom kuvanja ili pečenja dogodi da nam zagori hrana.
Međutim, postoje načini kako da je spasite.
U slučaju da zagori samo donji dio posude, najlakši trik je da promijenite lonac i izbjegnete struganje i miješanje zagorjele hrane.
U slučaju da tokom kuvanja zagori određeni komad mesa, povrća ili bilo koje namirnice, jednostavno odstranite taj dio. Na taj način možete da izbjegnete kvarenje ostatka jela.
Da, dobro ste pročitali. U slučaju zagorjele hrane, krompir je namirnica koja može da spasi, jer on upija mirise i ukuse jela. Ako ste spalili posudu u kojoj je neko jelo, možete da ostružete i isječete krompire i dodate ih u posudu.
Zatim da nastavite da kuvate/pečete jelo na laganoj vatri. Nakon toga samo izvadite krompir, ili ako vam se uklapa u recept, možete ga i ostaviti.
Ako je hrana malo zagorjela, dodajte kisele sastojke i izjednačite ukus.
Možete da birate između soka od limuna, sirćeta, bijelog ili crnog vina, paradajza, u zavisnosti od jela, savjetuje "Super žena".
Најновије
Најчитаније
10
04
10
03
10
02
10
00
09
57
Тренутно на програму