Кухање замрзнутог грашка је стандардни поступак за многе, али он често буде гњецав. На срећу, постоји један трик захваљујући којем ћете ово спријечити.
Кухарица Ерика Валкер предлаже динстање грашка како би он био много укуснији.
"Заправо постоји исправан начин припремања замрзнутог грашка, а то није кухање! Можете имати сладак и хрскав зелени грашак за мање од 10 минута", казала је.
Кухање не само да испире окус смрзнутог грашка, већ и троши есенцијалне храњиве твари попут витамина Ц и Б, динстани грашка с мало маслаца не само да побољшава његов окус, већ и чува његову текстуру.
Она такође предлаже и да грашак поспете шећером, иако ово дјелује чудно, јер појачава његове природне ароме.
"Додајте мало шећера у грашак, довољно да појачате његову природну слаткоћу. Неће имати чудан окус и истаћи ће природну слаткоћу", рекла је.