ATV

Trend

Zašto mnogi stavljaju lovorov list u ovaj kućanski aparat

  • Izvor: Slobodna Dalmacija
  • 10.09.2023. 04:00

Vijekovima je lovorov list cijenjen zbog svojih višestrukih koristi i prednosti u medicini i kuvanju.

Vjerovatno ste povremeno koristili lovorov list kako biste poboljšali ukuse i obogatili svoja jela tokom kuvanja. Ili ste možda iskoristili lišće za pripremu sirupa.

Ovih dana lovor se spominje zbog nečeg sasvim drugog: stavljanja u aparat koji svi imamo kod kuće jer to rješava jedan od najčešćih problema s kojima se većina nas suočava u svojim domovima – neprijatnih mirisa.

Iako kuća može biti besprijekorna, sa sjajnim podovima i površinama, ogledalima koja se cakle i svime savršeno urednim, postoji jedan aspekt koji je ponekad teško kontrolisati: loši mirisi.


Srpska pjevačica imala nesreću - auto smrskan

Srpska pjevačica imala nesreću - auto smrskan

S porastom temperature mirisi se pojačavaju, bilo da se radi o aromi hrane u frižideru ili neprijatnom mirisu ostataka smeća. Osim toga, teško je kontrolisati mirise koji dolaze iz WC-a.

Sve to može može uticati na naše raspoloženje i imati negativne posljedice na zdravlje.

Ali nema razloga za brigu jer je tu jednostavno, brzo, ekonomično i efikasno rješenje za uklanjanje loših mirisa kod kuće u tren oka. Da biste to postigli, trebaće vam samo nekoliko lovorovih listova i jedan od bitnih malih kućnih aparata: usisivač.


Stiže velika prijetnja za Ameriku

Stiže velika prijetnja za Ameriku

Primjena ovog trika je vrlo jednostavna: isijecite pet, šest lovorovih listova na komadiće i stavite ih u kesu usisavača. Na taj način, kada koristite usisavač za čišćenje vašeg doma, oslobodićete prijatnu aromu lovora.

Na sajtu "Slobodna Dalmacija" napominju da se lovor mora staviti u potpuno čistu kesu da bi trik imao efekta.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: