Правило

Зашто не би требало први да узмете хљеб у ресторану

  • Извор: Телеграф
  • 25.11.2023. 17:01

Када смо на јавном мјесту, у ресторану рецимо, па када конобар донесе корпу с хљебом, још ако је топао па и замирише, просто не можете да му одолите. Ипак, то је грешка.

Осим што постоје правила које ствари би требало да прескочите у ресторану, не посежите одмах за кришком хљеба, већ ако не можете да му одолите, узмите корпу и послужите све за столом, па неко ће узети, неко не, али тек када све понудите, онда је ред на вас. 

Битно је да прво кренете да нудите особе које су десно од вас. Међутим, уколико хљеб није исјечен, онда слободно можете ви да га исијечете, али онда крећете да га нудите прво особи лухево од вас, пише "Maggie old ham“.

Према неком бонтону не би требало први да узимате хљеб, већ као што рекосмо понудите присутне за столом.

То ће показати вашу префињеност и основно познавање бонтона. Позитивно ће подићи вашу углађеност и префињеност, а можда, ако сте на пословном састанку, буде позитиван исход.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Енерго клуб (Р)

    ' '' ‘Енерго клуб’ пружиће вам релевантне актуелности из области производње електричне енергије, те могућности стварања обновљивих извора и њихове одрживости. Доносимо ријечи стручњака и искуства инвеститора, причамо о развоју система, трендовима и успјешним пројектима, информишемо о најважнијим догађајима посвећеним енергетици.

  • 12:30 Емисија: Народ прича (Р)

    ''' Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.