Izgubiće ukus

Bacite stare začine, uz rok trajanje izvjetre i arome

  • 17.04.2019. 13:42

Kuvari amateri koji vole da isprobavaju različite ukuse vjerovatno su do sada prikupili mnoštvo začina, ali mnogi od njih više nisu za upotrebu jer su odavno otvoreni, pa su izgubili ukus i neće dati jelu aromu koju očekujete. 

Većina sušenih začina ima rok od tri godine. Neki, ipak, "izvjetre" brže, pa valja testirati ukus već nakon godine. I zato, kupujte male količine, ne pretrpavajte kuhinju začinima.

Kada kupujete lješnik, badem, orahe, ne zaboravite da imaju rok trajanja od nekoliko mjeseci ako ih ne čuvate na sobnoj temperaturi i godinu dana u zamrzivaču. U suprotnom, orašasti plodovi će se pokvariti ili će barem izgubiti na svježini i neće biti tako ukusni kao svježi.

Očistite zamrzivač. Hrana gubi na ukusu i kvalitetu ako predugo stoji. Stručnjaci preporučuju četiri do 12 mjeseci za govedinu, piletinu i svinjetinu, a za većinu spremljenih jela rok je mjesec do pola godine.

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.