TikTok

Bizaran trend: Žene spavaju sa selotejpom na čelu

  • Извор: Мондо.рс
  • 09.07.2022. 14:36

Na TikToku se svakodnevno objavi po ko zna koliko različitih trikova za sve i svašta, ali neki od njih zaista postanu vrlo su rasprostranjeni. Ovih dana je potpuni hit lijepljenje papirne lepljive trake na čelo tokom noći, a sve je počelo nakon što je jedna devojka objavila rezultate ove prakse.

Ona je sedam dana spavala sa trakom na čelu, a poslije samo nedjelju dana joj je koža bila primjetno zategnutija, skoro sasvim bez bora.

Plastični hirurg Entoni Jun otkriva da li to zaista može da pomogne, a odgovor će vas iznenaditi.

"Stavljanje ljepljive trake na čelo generalno neće ukloniti bore koje imate. To je samo način da podsjetite sebe da ne pomijerate previše obrve", kaže on.

Stvar je u tome da su bore na čelu uglavnom posljedica ekspresija lica, odnosno to su linije koje nastaju usljed aktivacije mišića lica. Kako se količina važne komponente kože, kolagena, vremenom smanjuje, koža više nije u stanju da se potpuno vrati u pređašnje stanje nakon tih pokreta.

Jasno je da manje pomijeranje mišića lica onda znači i manje bora, ali to ne znači da nikad ne smijete da podignete obrvu ili se namrštite. Stručnjaci kažu da je najvažnije da vodite računa o tome da vam lice bude opušteno kada odmarate, a ako će vam u tome pomoći lijepljenje trake na čelu, u redu, prenosi "Mondo.rs".

Ljepljiva traka, kažu stručnjaci, može da vam pomogne da spriječite nesvjesno boranje kože dok spavate, što je i razlog zašto je žene lijepe noću.

"To neće da umanji već postojeće bore, to je samo podsjetnik da ih ne pravite još više", podsjeća plastični hirurg dr Jun.

Тагови: