Модне комбинације

Боје које ће обиљежити љето

 • 21.05.2024. 16:44

Како се измијењују сезоне, тако се мијењају и боје које носимо на својим аутфитима. Рецимо, током јесени се окрећемо нешто таминијим, загаситијим бојама док на прољеће и љето волимо носити свјетлије, али и јарке боје.

Ово љето обиљежиће седам боја од пастелних до јарких, одважних и њих ћемо највише виђати у модним комбинацијама, а занимљиво је и како се ту провукла и једна мало тамнија коју готово нико не би очекивао, а заправо ће се савршено уклопити у бројне аутфите.

Ове боје нису резервисане само за одјевне комаде већ и за модне додатке попут торбица и сунчаних наочала, али и ципела.

Као маслац жута

Жута је једна од оних боја које су незаобилазне за љето, али чини се да ћемо је ове сезоне носити у нешто блажим тоновима. Пастелно жута очит је избор, а ове године све је популарнија тзв. маслац жута. Што нити не чуди јер њени њежни, топли тонови савршено наглашавају препланули тен, а истовремено дјелују прозрачно и оутфиту дају одређену лакоћу.

Свијетло плава

Свијетло плава овог прољећа не силази с трона као једна од најпопуларнијих боја, а чини се да ће ту популарност задржати и током љета. Наиме, ова боја сваком аутфиту даје дозу елеганције, а изврсно се слаже и с другим бојама попут смеђе, беж и других пастелних боја, а највише је волимо видјети у "street style" комбинацијама.

Неочекивано… Сива!

Иако сиву многи сматрају бојом за хладније, тмурније мјесеце, мислимо да је то помало неправедна подјела јер она савршено може функционисати и на бројним љетним аутфитима. Рецимо, биће одличан контраст комадима у пастелно жутој или црвеној боји, а изврсно се слаже и с бијелом.

Јарко црвена

Црвена је многима омиљена боја коју можемо носити цијеле године па је сасвим очекивано да ће својих пет минута славе имати и током љета. Ова се боја може наћи на свим одјевним комадима и модним додацима, али на свиленим, лаганим хаљинама ће се посебно истаћи.

Јарко ружичаста

Јарко ружичаста боја која се још назива и боја фуксије права је љетна боја која ће ‘оживјети’ сваки аутфит и учинити га баш одважним. Боја фуксије може се носити на главним комадима у комбинацији као што су топ, хлаче, хаљина или комбинезон, али одлично ће се истаћи и у модним додацима попут торбице или чак ципела.

Бијела

Бијела је вјечна, калсична боја коју волимо цијеле године. Но, током љета она има баш посебну чар јер наглашава препланули тен, а аутфитима даје одређену дозу елеганције. Управо зато, можемо је носити у свечанијим приликама, али и као дио "street style" комбинација. С бијелом заиста не можемо погријешити.

Лимета зелена

Врцкава лимета зелена права је љетна боја с којом сигурно нећеш проћи непримјећено. У дневним комбинацијама је можеш комбиновати с неком другом загаситијом бојом и то у облику модних додатака или само на једном одјевном комаду. Али, ако се осјећаш посебно одважно, с оваквом бојом можеш саставити цијели аутфит који ће бити идеалан за дуге љетне партије на отвореном.

(Азра магазин)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

  '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.