ATV

Мода

Елегантна и заводљива: Боја вина модни тренд за хладне дане

 • Извор: Агенције
 • 10.11.2023. 21:55

Загасито црвена, боја вина, труле вишње или burgundyja је боја којој се често враћамо почетком јесени - она увијек пронађе своје мјесто у интеријерима, модним артиклима, а пожељна је и као дио маке-упа и маникира.

Симпатије многих побрала је чињеницом да се лако комбинује и "подиже" сваку од‌јевну комбинацију јер се њен загасити тон дивно уклапа као модни додатак, а класичан и chic look могуће је постићи са тек неколико црвенкастих детаља.

Такође, посљедњих сезона ова нијанса била је омиљена на хлачама, капутима, плетивима, а судећи по стреет style извјештајима и у овој сезони нас очекује сличан модни сценарио.

А када говоримо о предстојећој зими, мало која боја асоцира на празнично доба толико као боја вина. И док ће њене јаркије нијансе бити резервисане за најлуђу ноћ у години, оне друге, пригушеније и тамније, носиве су у свим ситуацијама између. Попут смарагднозелене, баш добро описује атмосферу и расположење које се осјећа током празничних дана када се окружујемо тамним бојама уз које се осјећамо најугодније.

Безвремени класик

Боја вина безвремени је класик и не постоји комбинација за хладне дане у којој можете погријешити ако одаберете ову заводљиву нијансу. Од капута који ће направити одмак од класичне црне комбинације па све до одијела, плетива, хаљина или сукања. Хаљине и сукње ће баш одлично засјати на свим забавама јер истовремено носе елегантни и пригушено заводљиви елемент, не тако наглашен као кад је ријеч о јаркој црвеној.

Модни додаци у овој боји такође су врло популарни, од глежњерица које ће у трену подићи дневни изглед у онај вечерњи, па све до меканих шалова и капа који се слажу са свим другим класичним зимским бојама које би могли одабрати.

Комбиновање

Монохроматске комбинације

Уколико се одлучите за монохроматску комбинацију у овој боји - нећете погријешити. Осјећаћете се угодно, а и оставићете добар утисак гд‌је год се појавите.

Неутралне боје

Спојена у комбинацију с комадима неутралне боје најбоље долази до изражаја. Хлаче у овој боји комбинујте с блејзером у нуде нијансама или додајте детаље у земљаним тоновима.

Модни додаци

Уколико се желите окушати у креирању комбинација у овој боји, али још нисте сигурни како и да ли ће вам се слагати с остатком ормара, почните с аксесоарима. Ципеле и торба у боји вина су одлични јесењи комади за експериментисање с овом нијансом.

Комбинације са свијетлим бојама

Уколико сте заљубљеник у свијетле боје током јесени, пробајте комбиновати боју вина са свијетлоплавом. Изненадићете се како добро ове двије боје иду заједно.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 10:15 Ловачки савети

  ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

 • 10:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 10:55 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

  Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.

 • 11:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 11:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 12:00 Телетрговина

  Телетрговина