Тренутно најмодернија

Хит фризура за прољеће и љето 2024.

 • 30.03.2024. 09:46

Боб не напушта модну арену и већ неколико сезона држи титулу најмодерније фризуре. Штавише, његове тренутне варијације се стално мијењају, и сваки пут када нам се учини да су сви могући облици боба одавно измишљени, појављује се нови тренд.

Управо сада, фризура под називом „барокни боб“ постаје вирална на интернету. Ово фризура изгледаће одлично на било којој врсти косе и одговараће већини облика лица. Зато је важно да знате шта је барокни боб и зашто би требало да га испробате ове сезоне.Ову фризуру носи и Зендеја - која њоме враћа сјај старог Холивуда.

Шта је то барокни боб

Барокни боб је више од обичне фризуре. То је комбинација одређене фризуре и одређене стилизације. Једно без другог не може дати жељени ефекат. Ова верзија боба свима одговара и изгледа одлично на свакој коси. Коса треба да сеже отприлике до средине врата, да има благу каскаду и степене близу лица. Слојеви треба да буду веома танки, а најкраћи треба да се разликује од најдужег за око два и по центиметра, не више. Фокус је на каскади само на крајевима косе и он додаје волумен. Лагани степени у близини лица ће омогућити да праменови изгледају дефинисаније и дају фризури украсе.

Најважнија ствар у обликовању барокног боба јесте волумен. Што је стајлинг лепршавији и прозрачнији, то боље. Стога, да бисте га примјенили, биће вам потребна не само одређена вјештина у руковању феном за косу и четком, већ и производи за стилизовање - прајмер који ће косу учинити еластичнијом и гушћом, пена или спреј за фиксирање.

Када стилизујете косу, почните са сушењем феном. На почетку не би требало да покушавате да увијате коврџе четком, биће довољно ако, приликом сушења, „подигните“ коријен чешљем. То ће вашој коси дати примјетнији волумен. Када је коса око 90 одсто сува, можете прећи директно на стилизовање. За стајлинг ће вам бити потребна прилично велика четка (или стајлер додатак великог пречника), помоћу које ћете косу обликовати у велике локне. Прије фиксирања коврџе, могу се мало исправити прстима или чешљем са финим зупцима. Уз волумен, коса би требало да буде само благо преломљена, пише Сенса.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

  Авионџије

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:50 Центар дана

  Центар дана

 • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином