ATV

Za ljepšu kosu

Kako izabrati pravu četku za kosu?

 • Извор: Ljepota&Zdravlje
 • 02.09.2022. 14:59

Za isfeniranu kosu i frizuru kao iz salona potrebna vam je kvalitetna četka za kosu. No, pogrešan izbor četke može vam upropastiti frizuru, stoga birajte onu koja odgovara vašoj kosi.

Odgovarajuća četka za kosu može mnogo pomoći da imate frizuru kao iz salona, a također će kosi pružiti i adekvatnu njegu.

Za kosu je najbolja četka s kombinacijom sintetičkih i prirodnih vlakana, a u nastavku donosimo četiri vrste četki i otkrili kom tipu kose najbolje odgovaraju.

Za tanku kosu

Plastične četke sa široko razmaknutim zupcima koji lako prolaze kroz vlasi, najbolji su izbor za osobe sa tankom kosom. Kako se dlake ne bi čupale, poželjno je da birate modele sa silikonskim čepićima na krajevima zubaca. Ovakve četke su najbolje i za feniranje, o kom god tipu kose da se radi.

Za gustu kosu

Jaka i gusta kosa može da podnese trzaje i nagle pokrete četkom, a modeli sa prirodnim vlaknima će je najbolje raspetljati i poravnati. Sintetičke četke nisu preporučljive.

Za suhu i oštećenu kosu

Ukoliko vam je kosa oštećena usljed brojnih tretman, najbolje bi bilo da koristite gustu četku sa mješavinom prirodnih i sintetičkih vlakana. Sintetička vlakna će raščešljati donje slojeve, dok će prirodna vlakna dati glatkoću površini kose.

Za lokne

Za dame sa bujnom kovrdžavom kosom, najbolje su četke sa širokim zupcima, kao i za dame sa tankom kosom. Ukoliko želite lijepo da raščešljate kosu, bez rizika od čupanja, najbolje bi bilo da koristite veliku količinu regeneratora u toku pranja kose.

Za svakodnevnu upotrebu

Za svakodnevnu upotrebu, najbolje je da koristite četke sa gumenim zupcima, koji odgovaraju svim tipovima kose.

Тагови:
 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисије: Народ прича

  Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

 • 19:40 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.