ATV

Podijeljena mišljenja

Maturantkinja iz Banjaluke izazvala reakcije zbog maturske haljine

  • Izvor: zena.blic
  • 31.05.2023. 16:36

Jedna maturantkinja iz Banjaluke nedavno je izazvala veliko interesovanje na društvenim mrežama i za kratko vrijeme postala je hit na TikToku.

Ona je podijelila snimke i fotografije sa svoje velike mature, a umjesto klasične glamurozne haljine opredijelila se za veoma neobičnu i interesantu kreaciju. Zapravo, njeno pojavljivanje na maturi bio je svojevrstan performans i to vrijedan pažnje, dopadao vam se ili ne.

Ova originalna tinejdžerka na maturu se zaputila u kreaciji koju je sama osmislila, a koja je inspirisana narodnom nošnjom. Spojila je savremene trendove, gotik stil i staru, tradicionalnu srpsku modu, ponevši bijelu bluzu sa zvono rikavima i crni providni korset, te bijelu suknju sa dubokim šlicem oko koje je vezala crnu kecelju sa cvjetnim vezom.

Lijepa maturantkinja je imala i crni jelek, a kao kontrast tradicionalnim detaljima nametnuli su se crna podvezica i crne, kožne sandale sa ogromnom platformom. Takođe je sve upotpunila belim, čipkastim velom, a na maturu je stigla ogrnuta zastavom Republike Srpske. Njeno unikatno izdanje izazvalo je burne reakcije, a većina snimaka ima i preko pola miliona pregleda!

@nezovem Odgovori @Nemanja Grujic ♬ original sound - nezovem

"Top, meni je ovo vrh, nekako unikatno", "Svaka čast, prelijepa si", "Definitivno, najljepša si", "Prelijepo i kreativno, kakva kraljica", "Kakva si boginja", "Udaj se za mene", "Ti si jedina cura koja je uspjela da ovo nosi na maturi", komentari su onih koje je oduševilo njeno stilsko rešenje.

S druge strane, puno je onih koji su uvjereni da je ovo skrnavljenje i ismijavanje narodne nošnje i tradicije.

"Šta je bre ovo, pa zar si morala nošnju da oblačiš na takav način, to je naša tradicija, a ne tvoja uniforma", "Jadno", "Da li te je bar malo stid?", "Šta sve ljudi neće uraditi zbog pažnje", "Sramotiš srpski rod, šta su ti roditelji rekli", "Skrnavljenje tradicije zarad TikToka, mogla si malo pristojnije da dođeš", "Bruka i sramota", neke su od zluradih opaski.

Ona se i na zanimljiv način osvrnula na negativne komentare, okačivši niz fotografija u maturskoj kombinaciji uz komentar: "Srce za sve, niste vi krivi".

A šta vi kažete - dopada li vam se ideja ove mlade dame?