Efekat odličan

Ne košta ništa: Irina Šajk otkrila šta njeno lice čini blistavim

 • Извор: Аваз
 • 20.04.2023. 08:06

Manekenka Irina Šajk ima 37 godina i izgleda besprijekorno. To je rezultat, prije svega, dobre genetike, ali i pravilne ishrane, redovne fizičke aktivnosti i njege.

Irina sama tvrdi da se nikada nije podvrgla estetskoj hirurgiji, ali i da figuru i svježinu lica uspijeva da zadrži zahvaljujući kućnoj njezi. Među njenim tajnama je i masaža lica kockom leda. Na taj način smanjuju se otekline, potiče cirkulacija, zateže koža i daje joj sjaj kao da ste upravo bili na svježem zraku.

Proteinski šejkovi

Ovo je koristan tretman, ali mora da se obavlja pažljivo. Za osjetljivu kožu led možda neće imati najbolji efekt, pa se mogu javiti osip i iritacija. Također, lice možete masirati samo svježe zamrznutim ledom, ne starijim od jedne sedmice. Važno je da nakon ovog tretmana ne izlazite napolje - dajte sudovima vremena koži da se oporavi.

Irina tvrdi da joj proteinski šejkovi omogućavaju da ostane vitka. Međutim, nutricionisti podsjećaju da višak proteina u tijelu opterećuje bubrege i jetru, što je ispunjeno stvaranjem edema i akni.

Piling od kafe

Dodatni saveznik ljepote Irine Šajk je piling od kafe. Talog od kafe zapravo djeluje, ali samo ako se redovno koristi, a efekt ćete primijetiti tek poslije tri mjeseca. Piling je dovoljno raditi jednom sedmično. Kad ga završite, dobro je tuširati se naizmjenično mlakom i hladnom vodom jer se tako zateže koža i ubrzava cirkulacija.

Maske od krastavca i masaža pomažu u održavanju ljepote Irininog lica. Manekenka miješa krastavac s kefirom i smjesu nanosi na lice za hidrataciju kože. Također, lijepa Ruskinja voli da posjećuje saunu, pomaže joj da održi tijelo u dobroj formi, a također se bori protiv celulita i viška kilograma.

Тагови:
 • 12:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 12:15 Црна Гуја (12+) (Р)

  ''''Црна Гуја (12+) (Р)

 • 13:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 14:15 Филм: Љето у винограду (12+) (Р)

  '' Филм: Љето у винограду (12+) (Р)