Модни трикови

Одјећа која чини да изгледате мршавије

 • 25.04.2024. 09:25

Већина жена жели да изгледа мршавије и да дода неколико центиметара, али како то учинити?

Стручњаци нам откривају како да постигнете ефекат витког изгледа.

Носите штикле

Свака потпетица, чак и благо повишења, учиниће да вам ноге изгледају дуже. Купите модел који одговара вашој грађи. Превелика и широка одјећа често преплављује ситне жене па изгледају ниже него што јесу. Умјесто тога, упарите шири доњи дио са уским горњим дијелом и обрнуто, тако да се види ваша фигура.

Одлучите се за фармерке високог струка 

Фармерке високог струка стварају вертикалну линију која помаже да изгледате више. Ако је ногавица исјечена, порубите је да покрије ципелу, али не и да се вуче по земљи.

Предугачке панталоне ће изгледати неодољиво, а ви ћете изгледати више него што јесте. Увуците предњи дио кошуље како бисте истакли струк. Избјегавајте скраћене панталоне које чине да изгледате ниже. Манжетне никада нису ваш пријатељ, па их избјегавајте по сваку цијену.

Носите једнобојне комаде

Нема сумње да ће ношење једне боје од главе до пете учинити да изгледате више. Исти ефекат могу имати ниског контраста, тонске и монохроматске одјеће са сличним нијансама. Покушајте да не прекинете ову линију контрастним танким каишем који скреће пажњу на струк. Такође би требало да избјегавате широке појасеве из истог разлога.

Мање торбе

Носите мању торбу. Ситне жене су преплављене великим торбама. Скалирајте своју торбицу на своју величину и висину. Такође, избјегавајте да ваша торба удари у најшири дио тијела, што ствара хоризонталну линију која чини да изгледате шире.

Отворене ципеле

Ципеле на босу ногу чине да изгледате више. Тамне ципеле са тамним панталонама или хулахопкама имају исти ефекат. Каишеви за глежњеве и гладијаторске сандале скраћују ноге. Ципеле са шпицастим врхом стварају и те како издужују.

Шалови и огрлице

Дуге огрлице и шалови привлаче поглед горе-доље. Огрлице које се уклапају у изрез вашег горњег дијела могу учинити да изгледате ниже, па се поиграјте пропорцијама и погледајте у огледалу.

Дуга горња одјећа

Кардигани издужују силуету. Бирајте оне од финијих тканина и избјегавајте гломазне са великим џеповима или дугмадима јер одвлаче пажњу. Стручњаци препоручују и дуже блејзере.

Изрези

В-изрези извлаче дају илузију вишег изгледа, поготово су идеални за оне са ситнијим раменима.

(Сенса)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 12:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 12:15 Бизнис клуб (Р)

  ''‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

 • 12:40 Телетрговина

  Телетрговина

 • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  'Имате ријеч са Милијаном Кос', емисија главне и одговорне уреднице информативног програма, даће прилику ријечима да стигну до вас.

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 14:00 Телетрговина

  Телетрговина