ATV

Prema riječima stručnjaka

Ovo su najveće greške u korišćenju ulja za njegu kose

  • Izvor: Avaz
  • 06.11.2022. 21:06

Čim primjetimo da nam kosa više nije zdrava kao nekada ili da je ne možemo ukrotiti, odmah posežemo za preparatima za njegu kose, najčeće njegujućim uljima.

Ipak, dr Ajsvaria Santoš nedavno je objasnila nekoliko loših navika kada je korišćenje ulja u pitanju. 

Iako jedan od najvažnijih koraka u rutini njege kose trebalo bi da bude redovno korišćenje ulja, često se javljaju određene nedoumice – kada treba da se nanose ulje? Koliko dugo treba da ga držimo na kosi? Koje ulje je najbolje za određeni tip kose? Dr Ajsvaria Santoš je navela koje biste greške u potpunosti trebalo da izbjegavate.

Ostavljanje ulja za kosu preko noći

Prema riječima stručnjaka, ostavljanje ulja za kosu preko noći i nanošenje ulja poslije tuširanja može dovesti do ukočenosti vrata, bolova u vratu, upale sinusa, česte prehlade itd.

Nanošenje ulje samo na dužinu kose

Ajurveda predlaže nanošenje ulja na kožu glave, a zatim prema dužini. Više ulja treba stavljati na korijen kose nego na dužinu, rekla je dr Ajsvaria. Kako navodi dr Ajsavaria, korijen kose i vlasište su izuzetno bitni, jer zapravo od njih i kreće oporavak oštećene kose.

Isprobavanje svakog ulja na tržištu

Isprobavanje svih "uradi sam" ulja ili kupovnih formula može prouzrokovati više štete nego koristi. Neće svako prijati vašoj koži glave, tipu kose i vlasištu. Ne kupujte sve što se reklamira kao dobro za rast kose, jer ne postoji magično rješenje.

Tagovi: