Odgovarajuća njega

Pet trikova koji će pomoći da vaša plava kosa sija punim sjajem

  • Извор: Магазин новости
  • 05.05.2023. 11:58

Kako je plava farba najjača, samim tim najviše i oštećuje kosu. Međutim, uz odgovarajuću njegu plava kosa može biti savršeno zdrava i lijepa.

Mnoge žene sa plavom kosom se najčešće susretnu sa problemom suve i oštećene kose, ali uz sljedećih pet savjeta, vaša kosa će se obnoviti i izgledaće lijepo, zdravo i sjajno.

1. Odgovarajući šampon

Najbolje bi bilo da perete kosu šamponom koji je posebno namijenjen za plavu boju kose. Osim toga što će sa svakim pranjem osvježiti boju, kosi će dati dodatni sjaj i mekoću.

2. Maska za kosu

Barem dva puta nedjeljno koristite masku za kosu, bilo da je sami napravite ili kupite u prodavnici. Izgled kose će vam se promijeniti poslije samo jedne nedjelje.

3. Farbanje

Nemojte pretjerivati sa farbanjem jer je, kao što smo napomenuli na početku teksta, plava farba najjača i najviše isušuje kosu. Na svakih mjesec dana farbajte samo izrastak, a na svaka četiri - cijelu kosu.

4. Regenerator koji se ne ispira

Ako imate problem sa ispucalim krajevima i neurednim izgledom kose kojoj je potrebno i previše češljanja, svakodnevno naprskajte regenerator koji se ne ispira ili stavljajte kapi na krajeve.

5. Sjaj

Kada imate plavu boju kose, prirodni sjaj je jedva primjetan. Zato su tu sprejevi za sjaj kose. Jednostavno ih naprskajte poslije svakog pranja i problem je riješen, prenosi Magazin.Novosti.

Тагови: