Tradicija

Pletivo Marijane Andrić osvaja modne prijestonice svijeta

  • Izvor: Super žena
  • 18.11.2022.19:17

Tradicionalno srpsko pletivo ponovo osvaja modne prijestonice svijeta, a za to je zaslužna Marijana Andrić i njen tim.

Marijana Andrić, porijeklom je iz Pančeva, sa sedam godina se preselila u Grčku u kojoj je odrasla. Karijeru u modnoj industriji počela je dosta rano, u porodičnoj kompaniji u Grčkoj, gdje je učila procese neophodne za funkcionisanje jednog uspješnog modnog brenda.

Takođe, zavidan staž je ostvarila na menadžerskim pozicijama poznatih inostranih modnih brendova.

Po povratku u Srbiju, Marijana se zainteresovala za našu dugu tradiciju pletenja na ovim prostorima, a upoznavši pletilje, njihov talenat, ljubav i predanost ka svakoj brižno ispletenoj niti, odlučuje ne samo da pokuša da sačuva dragocjenost ovog ručnog rada, već i da ga oživi i osavremeni.

Marijana je svoju ideju u početku razvijala sa svega par pletilja, a potom ih je okupljala, tražeći ih širom Srbije, kako bi, naposlijetku, kreirala jedinstveni Maridruna tim.

Njene želje su bile misija revitalizacije starih zanata i podsticanja lokalnog preduzetništva žena u Srbiji, kao i da se što više mladih žena zainteresuje za tradiciju i očuvanje pletenja.

Maridruna tim čine žene sa velikim iskustvom u pletenju koje su svojim požrtvovanošću i pažnjom, zajedno sa Marijanom, fokusirane na cjelokupan proces proizvodnje, gdje se svako vlakno tretira sa mnogo ljubavi, ne bi li se napravio prije svega jedinstven, ali i luksuzan, ručno pleteni proizvod modernog dizajna.

Tagovi: