Ефикасно дјелује

Само један састојак ће елиминисати целулит у потпуности

 • Извор: Крстарица
 • 02.04.2024. 10:28

У борби против целулита, жене су спремне на различите експерименте како би постигле глатку и чврсту кожу. Једна необична тактика која се често помиње је употреба уља љуте паприке. Постоји тврдња да ово уље ефикасно дјелује против целулита, а неки иду толико далеко да га пореде са фотошопом због невјероватних резултата које наводно доноси.

Али, како заправо уље љуте паприке дјелује на целулит и да ли је заиста ефикасно?

Целулит, познат и као „поморанџина кора“, представља накупљање масних наслага и течности испод површине коже, што доводи до неравнина на кожи. Овај проблем погађа већину жена, мада се може појавити и код мушкараца. Разни фактори попут генетике, лоше исхране, недостатка физичке активности, пушења и хормонских промјена могу допринијети развоју целулита.

Капсаицин, активни је састојак уља љуте паприке и даје им љутину. Овај састојак се често користи у кремама и мастима због својих аналгетичких својстава, а такође се истражује његова улога у побољшању циркулације крви и лимфе.

Припрема уља љуте паприке код куће може бити једноставна, укључујући процес сушења и мљевења љутих паприка како би се направио прах. Затим се прах мијеша са уљем попут маслиновог или сусамовог. Резултат је уље богато капсаицином, које се може користити за масажу и третмане против целулита.

Побољшања које доноси уље љуте паприке против целулита укључују побољшање циркулације крви и лимфе, подстицање сагоријевања масти, смањење упале и обнављање коже. Неки тврде да љута паприка појачава дејство других састојака који се користе у препаратима против целулита.

Здрави напици који ће ријешити проблем са пробавом

Здрави напици који ће ријешити проблем са пробавом


Иако уље љуте паприке може бити корисно у третирању целулита, важно је узети у обзир могуће иритације коже, посебно код особа са осјетљивом кожом. Труднице и особе са проширеним венама требало би да избјегавају употребу овог уља. Увијек је препоручљиво тестирати производ на мањој површини коже прије опсежне примјене.

Да бисте постигли најбоље резултате, важно је комбиновати уље љуте паприке са другим методама у борби против целулита. Здрава исхрана, редовна физичка активност и правилна њега коже могу бити кључни фактори у постизању жељених резултата. Битно је прилагодити третмане својим индивидуалним потребама и преференцијама како би се постигао најбољи могући резултат.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

  ''Емисија: На ивици терена (Р)

 • 13:30 Емисија: Аграр (Р)

  ''Емисија: Аграр (Р)

 • 13:55 Вијести

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 14:00 Телетрговина

  Телетрговина

 • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

  Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.