boja olovke za obrve

Šminkerka Lidija Nikolić otkriva: Ovako birate boju obrva

  • Izvor: zena.blic
  • 11.01.2022.13:19

Nije baš lako odrediti boju olovke za obrve, jer treba da se upari sa bojom kose, očiju, da nam ide uz ten, a naravno, i da nam se slaže sa bojom obrva

Nije svejedno koju boju birate za obrve 

Sve ovo je dosta komplikovano, pogotovo danas kad skoro niko nema prirodnu boju kose, a svačija boja obrva je toliko specifična da nema ni baš svake olovke u toj boji u parfimerijama. Koliko je oblik obrva važan za izgled lica, već smo naučili. Čak i najmanje finese u oblikovanju mogu da učine da izgledate mladolikije i svJežije i da vam otvore oko, ili da upropastite sve, pa da vam oko dJeluje manje, a lice umorno. Nekako se uz priču o obliku i raznim preparatima za oblikovanje obrva najmanje pažnje posvetilo boji, a ona, vJerujte, ima istu težinu kao i oblik. Ako promašite boju i ne izaberete adekvatnu, dJelovaćete ili pregrubo ili nećete dovoljno naglasiti obrve, pa ste se džabe trudile. Zato vam je šminkerka Lidija Nikolić dala nekoliko smJernica kako da sve ove elemente uklopite i dobijete najbolji rezultat.

Plavuše

Boju obrva uparite sa najtamnijim dijelom kose

Ako imate prirodno plavu kosu i oči, vjerovatno su vam i obrve svijetle, pa samim tim nisu baš definisane. Da biste na svom nježnom licu naglasile obrve, a samim tim i oči, pokušajte da uparite boju obrva s najtamnijim dijelom kose kako biste ljepše definisali lice.

Brinete

Brinete treba da biraju svjetliju boju olovke za oči

Brinete mogu da budu svetlije ili tamnije, pa ako ste svetlosmeđe, onda opet birajte malo tamniju nijansu da se ten i oko lepše istaknu. Ako ste tamnije smeđe, onda birajte malo svetliju boju da ne biste izgledale pregrubo.

Crnke

Za crnke je grafitna nijansa boje za obrve

Atraktivne crnke tek moraju da obrate pažnju pri iscrtavanju obrva. Nipošto ne treba da koristite zift-crnu, jer će to izgledati prenapadno i oštro, već grafitnu nijansu.

Crvenokose

Tek su crvenokose u dilemi, ali i za njih ima rješenja. Nemojte koristiti crvenu, zato što će ona na licu ličiti na narandžastu i nikako neće biti prijatna za oko. Dakle, koristite nijanse pepeljaste braon.

SAVJET PLUS

I podton kože i kose se računa

Ovo su opšte smjernice, a uz sve to treba da uzmete u obzir podton kože i kose. Ako su topliji, birajte toplije braon nijanse, a ako vam je podton kože hladniji, birajte pepeljastobraon i grafitnu. Neka vam glavna zvjezda vodilja bude utisak koji ostavljate kad se na kraju šminkanja pogledate u ogledalo. I zapamtite, koliko god ste se atraktivno našminkale i želite da izgledate zavodljivo, onaj ko vas gleda treba da osjeti prijatnost, a ne odbojnost. Dakle, ako ste pretjerale, posvijetlite obrve na brzinu, a ako ste bile skromne i uzdržane, malko ih potamnite.

Tagovi: