Super detalj

Maštoviti načini kako nositi šal ove zime

  • Izvor: Ljepota&Zdravlje
  • 15.11.2022.09:02

Kad vani zahladi, šal nam postaje najbolji prijatelj.

Osim što nas grije, super je detalj koji pristaje na svaku jaknu ili kaput.

Donosimo nekoliko savjeta za nošenje šala tokom zimskih dana.

Boja materijala treba da odgovara licu, očima, da bude u skladu sa odjećom i da odgovara godišnjem dobu.U hladnom vremenu preporučuje se odabir svijetlih boja.

Kožne crne jakne izgledaju prelijepo sa prugastim komadim vezanim kragnom ili čvorom. Sportski modeli su lijepo kombinovani sa šalevima, vezanim tehnikom kapuljača ili lažnim čvorom. Kratke jakne se dobro nose sa običnim ogrtačima vezanim dvostrukom petljom.

Krzneni kaputi midi i maksi dužine lijepo su kombinovani sa šalovima vezanim na glavi. U ovom slučaju preporučuje se upotreba lagane monofonske tkanine. Topli šal vezan oko vrata je takođe odličan.

Za haljine se šalovi koriste kao dodatak, pa vam savketujemo da izaberete pravu opciju. Da boje trebaju odgovarati haljini ili biti usklađeni bez previše dekora. Tehnika vezivanja u ovom slučaju je ili preko ramena sa visećim krajevima, ili u obliku bolero, piše Ljepota&Zdravlje.

Šal od gustih vrsta tkanine pogodan je za parku i kaput da zagrije svog vlasnika i vezuje se tehnikom trougla sa visećim manžetnama spolja ili čvorom na vratu.

Tagovi: