Nosila je Kim Kardašijan

Trajno oštećena legendarna haljina Merilin Monro

  • Izvor: Agencije
  • 16.06.2022.19:07

Poznato je da se Kim Kardašijan na ovogodišnjoj Met Gali pojavila u kultnoj toaleti legendarne Merilin Monro.

Iako je Muzej "Ripley's Believe It Or Not", koji je otkupio modni unikat 2016. godine za 4,8 miliona dolara i čuvao pod posebnim uslovima - na temperaturi od 68 stepeni i vlažnosti vazduha od 40 do 50 procenata, u dogovoru sa rijaliti zvijezdom učinio sve da se ne ošteti - haljina je zvanično trajno oštećena.

Skot Fortner, kolekcionar koji pomaže u autentifikaciji i verifikaciji predmeta vezanih za filmsku legendu i zvijezdu iz 1950-ih, podijelio je fotografije koje pokazuju da je tkanina haljine rastegnuta i da neki kristali nedostaju na poleđini haljine.

Njegovu objavu komentarisalo je više od 28.000 ljudi, koji su u većini slučajeva ogorčeni na popularnu rijaliti zvijezdu.

"Bravo, uništila je za 11 minuta, toliko ju je dugo nosila", "Mogla je da nosi repliku, ali ne, ona je željela original i sad je gotovo", "Ne znam šta smo očekivali", "Ovo je nedopustivo", glasili su komentari.

Haljinu, koju je kreirao francuski dizajner Žan Luj, Merilin Monro je obukla 19. maja 1962. godine, kada je tadašnjem američkom predsjedniku Džonu Kenediju izvela pjesmu "Srećan rođendan".

Muzej "Ripley's Believe It Or Not" stao je u zaštitu Kim Kardašijan naglasivši da su preduzete sve mjere predostrožnosti.

"Kim Kardašijan nastavlja da pokazuje poštovanje prema istoriji mode i unikantnim modelima. Detaljno je istražila kako i na koji način da se haljina očuva, uz brigu da nema šminkanja dijelova tijela i da se haljinu nosi jako kratko - samo na crvenom tepihu", naveli su iz muzeja "Ripley's Believe It Or Not", prenosi portal "Ona".

Tagovi: