Obratite pažnju

Tri greške u oblačenju zbog kojih sitne žene izgledaju još niže

  • Izvor: avaz
  • 22.02.2023. 13:38

Kada je oblačenje u pitanju, postoje drugačija pravila za niske i visoke žene.

Ono u čemu visoke žene izgledaju dobro, niske će možda činiti još sitnijim i debljim, te treba da obratite pažnju na svoj izbor garderobe.

Prema modnoj stručnjakinji iz Njujorka Či Li, koja dijeli modne savjete na društvenim mrežama, ne samo da pogrešan odabir garderobe može da doda godine i kilograme izgledu već može da učini da izgledate još niže.

Kapri pantalone

Na njenoj listi našle su se kapri pantalone. Iako ih mnoge žene vole nositi, one niže bi trebale da odustanu od ovog stila.

- One čine da izgledate deset godina starije i noge će vam izgledati kraće. Prebacite se na pantalone pune dužine, izgledaju moderno i šik, a takođe ih je mnogo lakše oblikovati - savetuje Či.

Haljine bez oblika

Iako nema sumnje da je ovaj odjevni predmet savršen ako tražite udobnost, Či nije njihov veliki fan. Istakla je kako bezoblična haljina nije laskav izbor jer dodaje godine, ali i koji kilogram viška.

- Bez obzira na to koliko imate godina, definisanje struka čini da odmah izgledate bolje.

Naglašeni printevi

Oni su uvijek u modi, ali ako vam je ormar pun jakih, naglašenih printeva, vrijeme je da se uputite u šoping i zgrabite nove odijevne komade.

- Zaista izgledaju napadno i veoma ih je teško nositi za ženu bilo koje dobi. Ako stvarno volite printeve, odaberite nešto suptilnije jer će oni istaći vas, umjesto odjeće - predlaže ona.

Pogledajte video.

Tagovi: