Korisno za žene

Tri trika da ruž na usnama dugo traje

  • Izvor: avaz
  • 02.12.2021.16:06

Kako biste izbjegli neprijatnosti nastale zbog “neposlušnog” ruža, predlažemo da se poslužite nekim od ovih trikova – ruž na vašim usnama bit će postojan i izgledaće uredno sve do kraja večeri!

1. Pripremite usne za šminkanje

Piling, hidratacija i čišćenje obavezni su koraci u pripremi vaših usana za nanošenje šminke. Jedno od važnih pravila za njegu usana je unošenje dosta tekućine u organizam, ali i korištenje preparata za hidrataciju.

Prije nanošenja ruža napravite dobar piling kako biste uklonili mrtve ćelije, nakon čega će vaše usne biti glatke i mekane. Ovaj korak možete napraviti i mekom četkicom za zube, kojom ćete nježno prijeći preko usana nekoliko puta. Nakon toga nanesite primer i vaše usne su spremne za šminku koja će trajati cijelu noć!

2. Uklonite višak ruža

Želite li da vaš ruž bude postojan, nemojte koristiti sjajila, nego se odlučite za neki od dugotrajnih ruževa, a ono što obavezno treba da napravite nakon nanošenja je uklanjanje viška ruža papirnatom maramicom.

Na usne nježno prislonite maramicu nekoliko puta, i na taj način ćete se osloboditi viška, ali i fiksirati ruž. Preko maramice koju ste prislonili na usne, spužvom nježno nanesite puder u prahu, koji će upiti sve masnoće i samim tim spriječiti razmazivanje ruža.

3. Nikada nemojte podcijeniti važnost olovke za usne

Odaberite olovku u boji ruža koji želite da koristite. Vodite računa da olovku ne nanosite samo uz rub usana, nego preko cijele površine.

Ovaj dodatni sloj šminke nekada se koristi kao zamjena za primer, ali je najbolje nanijeti oba proizvoda – dodatna zaštita od razmazivanja nikad neće škoditi!

Tagovi: