Odlučio da to unovči

Bizarna priča iz Zenice: Zbog utvara u sobi niko nije zaspao 50 godina

 • Izvor: Agencije
 • 26.03.2023. 18:51

Paranormalne aktivnosti oduvijek su privlačile pažnju ljudi širom svijeta, a sada je tu karakteristiku koju je osjetio u svojoj kući riješio da iskoristi i unovči jedan stanovnik Zenice.

Ibrahim Kargić koga još zovu "Tata čaršija" neobičan je po mnogo čemu, izveštava Srećko Stipović na svom jutjub kanalu.

Ipak najviše pažnje privlači njegova "soba duhova". Kako tvrdi u njegovoj kući koju je naslijedio od oca u jednoj sobi niko nije zaspao do jutra punih 50 godina.

Nemirni duhovi i prikaze probude i zastraše svakoga, tvrdi on. Samo je njegov otac uspio prespavati tri noći i jedna socijalna radnica jednu noć.

"Ja sam četiri noći noćio, ali nisam mogao izdržati. Morao sam naučiti i 'Oče naš' i kada bih to izmolio, onda nestane. Kada me uhvati prvi san imam osjećaj kao da neko prođe i čuješ da škripe podovi. Jednu noć mi došao čovjek u bijeloj odori, bijelih brkova. Jednu noć u crnom stoji čovjek kraj šporeta“, priča on.

Ono što je posebno interesantno jeste da je on ovo uspio čak i da unovči, s obzirom da sve veći broj žena plaća da prenoće u sobi.

Ibro je od nekih uzeo i avans i čeka hoće li se pojaviti da prenoće u toj sobi, prenosi Kurir.

"Iz Slovenije se javila gospođa Bucka i tražila da noći u toj sobi. Poslao sam joj svoj devizni račun da uplati novce i kad god bude željela, može doći da prenoći. Čeka je pansion, VIP salon. Uplatila je 290 evra, a to govori papir kojeg imam od Western Uniona. Međutim, kasnije mi se javila i rekla da se plaši i da se predomislila. Rekao sam joj da je to njena stvar i da para nema, otišle, isparile“, ističe kroz smijeh i dodaje:

"Jedna žena je uplatila, ali mi se javila i rekla da se ipak plaši. Ima i jedna iz Amerike, ona mi je dala 600 dolara za ovo. Možda se pojavi i duh, ali to ne mogu garantovati“, kaže na kraju.


Tagovi:
 • 12:00 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 12:15 Serija: Prevrtljivo srce (R)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 13:40 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 13:55 Vijesti

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 14:00 Serija: Prevrtljivo srce (R)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 15:00 Tet a tet (R)

  Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti? Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?