Poklanja zapolsenim

Da li ste znali: Lamborgini proizvodi i med, ali ne mogu svi da ga dobiju

 • Izvor: klix.ba
 • 04.10.2022.18:00

Lamborgini je definitivno najpoznatiji po svojim superautomobilima, ali ima i neke druge proizvode.

Kao i mnogi drugi proizvođači automobila, Lamborgini ima i sporedne poslove, a čak proizvodi i med koji ipak nije dostupan u prodaji.

Lamborgini je u svom parku još 2016. godine postavio pčelinjak sa oko 600.000 pčela. Svake godine kompanija proizvede 430 kilograma meda koji potom poklanja svojim zaposlenima za Božić, prenosi Klix.

Nešto slično je ima i Porše. Njemačka kompanija je posjedovala pčelinjak sa 1,5 miliona pčela, a tokom prve godine je proizvela 400 kilograma meda. Kompletna količina je rasprodata za svega nekoliko dana. Porše je potom povećao broj pčela na oko tri miliona te danas godišnje proizvede tonu meda. Bentli takođe proizvodi med u Velikoj Britaniji.

Rols-Rojs je takođe u proizvodnji meda, te ima oko 300.00 engleskih pčela. Prošle godine je kompanija zatražila od zaposlenih da volontiraju kao pčelari u sjedištu koje se nalazi u Gudvudu u Saseksu. Količina meda koju Rols-Rojs proizvede godišnje mnogo je manja u odnosu na proizvodnju Poršea.

Lamborgini posjeduje veliku fotonaponsku elektranu u Sant'Agata Bolonjezu, koja je trenutno najveća u italijanskoj regiji Emilija Romanja. Od 2010. godine je smanjila emisiju ugljen-dioksida za više od 2.000 tona.


(Foto: Pixabay)

Tagovi:
 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Biznis klub

  ‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.