Кикинда

Дани лудаје: Нови рекорд - бундева тешка 865 килограма

 • 16.09.2023. 21:44

Бундева тешка 865,5 килограма нови је рекорд кикиндских Дана лудаје, а узгојио ју је Тибор Кокаи из мађарског града Тапиосентамартона.

Бундева има шест метара у обиму и било је потребно 110 дана да нарасте. Узгајивач каже да је сјеме набавио на аукцији у Њемачкој.

"Дневно је бундева имала прираст од око 20 килограма и заливана је сваког дана са око 800 литара воде. То је захтјевна биљка, заузела је цијели пластеник од око 100 метара квадратних и у просјеку је требало три сата дневно за њену његу“, појаснио је Кокаи.

Детаљи погибије дјевојчице у паду војног авиона на аутомобил

Детаљи погибије дјевојчице у паду војног авиона на аутомобил

Најдужу лудају од три метра и девет центиметара одњеговао је Душан Јанков из Чуруга.

Манифестација Дани лудаје, која је уврштена у календар Свјетских одгајивача бундева, одржава се у Кикинди 38. пут, а посјети је на десетине хиљада гостију из Србије и иностранства, највише из сусједне Румуније.

Настављена истрага о тунелу: Копачима скинули перике и качкете?

Настављена истрага о тунелу: Копачима скинули перике и качкете?

Позната је по богатом програму, занимљивостима, концертима и раскошној гастрономској понуди јела и слаткиша од бундеве, а промовишу се чак и козметика и пиво од бундеве.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  ''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

  'Чаролије Републике Српске (Р)

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.