Откривено шта ју је ујело

Дјевојчица (4) задобила опекотине док се купала у мору у Грчкој

 • Извор: Телеграф
 • 14.06.2024. 08:54

Дјевојчица (4) задобила је страшне опекотине док се купала у мору у Грчкој, а откривено је да ју је опржила морска саса док се играла у води.

"Наша малена је вриштала у боловима и одмах смо јој притрчали несвјесни шта се догодило. Још четворо људи је опржила, једно баш теже", прича мајка девојчице.

Инцидент се догодио прије неколико дана у Фтиотису у средишњој Грчкој.

Да ли знате зашто су ове таблице продате за 1,68 милиона долара?

Да ли знате зашто су ове таблице продате за 1,68 милиона долара?

Мајка каже да је одмах уклонила остатке пипака и да је дјетету дала кортизон.

"Баш је доста отекло и рекли су да је не изводим мјесецима на сунце, да јој не би остао ожиљак", рекла је мајка.

Шта је морска саса?

Морска саса, власуља или анемона, није морска трава, иако доста подсјећа на исту, већ припада истом животињском роду као и медузе. Могу бити различитих боја и величина, а уколико дотакну кожу, искуство може бити веома болно.

При самом додиру осјети се убод или печење, веома слично оном које проузрокују медузе. Морске сасе су обично тијелом причвршћене на стијену или пијесак, могу бити саме или у групи, а могу се наћи и у плићаку. Краци који се налазе на њој лебде у води и испуњени су отровом.

Око 580 страних полицајаца обезбјеђује Европско првенство

Око 580 страних полицајаца обезбјеђује Европско првенство

Након контакта, у року од неколико минута на кожи се појављују црвеноружичасти трагови који могу бити видљиви и болни од 24 сата до неколико дана. Срећом, ријетко ујед оставља теже посљедице.

Симптоми се лијече кортизоном и антихистаминицима уколико се појаве алергијски симптоми. Уколико мислите да се може јавити алергија, обавезно се јавите љекару.

Прва ствар коју морате да урадите након уједа јесте да уклоните пипке са коже, али то не радите голим рукама, већ узмите нешто чврсто, попут пластичне картице, потом тај дио коже исперите морском водом.

(Телеграф)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 14:00 Кето кухињица

  ''Кето кухињица

 • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?