Đurđevac

I ovo je Balkan: Kupio orahe ispod gradskog drveta, iz grada mu poslali račun

  • Izvor: Agencije
  • 28.09.2022.11:58

Trgovce koji svoje prostore imaju u poslovnom centru u Đurđevcu u Hrvatskoj šokirao je račun koji je dobio jedan od njih, a izdan je od Grada Đurđevca, i to ni manje ni više nego za berbu oraha.

Naime, jedan od trgovaca pretprošle je sedmice od uposlenika gradske uprave dobio račun na koji najprije nije obratio pažnju. Šok je uslijedio kad je trgovac shvatio da je račun izdat za najam javne površine za berbu oraha.

Trgovac koji je dobio račun odbio je dati bilo kakvu izjavu. Račun se vrlo brzo počeo dijeliti na društvenim mrežama, a dobila ga je i redakcija portala "Podravski.hr" i s obzirom na to da ima pečat grada i potpis gradonačelnika, nema razloga sumnjati u njegovu vjerodostojnost.

Taj trgovac je, kažu dobro upućeni izvori spoemnutog medija, u nekoliko navrata pokupio orahe koji su danima stajali ispod stabla uz dječje igralište nedaleko od poslovnog centra, a to su očigledno "snimili" i uposlenici gradske uprave jer njihove kancelarije gledaju na taj prostor.

"Naš kolega ne bježi od toga da je pobrao nekoliko oraha, ali stvarno je sramotno da mu se zbog toga izdaje račun i traži bilo kakva naknada. Orahe znaju pokupiti i djeca koja se tu igraju i njihovi roditelji pa se postavlja pitanje hoće li i oni dobiti račune ili neko od građana koji u parku znaju pokupiti kestene", pričaju trgovci koji su željeli ostati anonimni kako zbog svojih izjava ne bi bili u nemilosti gradske uprave.

Tagovi: