Istraživanje

Kako smanjiti stres na poslu

  • Izvor: Agencije
  • 12.07.2022.09:22

Novo istraživanje objavljeno u stručnom listu Occupational and Environmental Medicine ukazuje na to da otvoreni radni prostori stimulišu zaposlene da budu aktivniji te da se na taj način riješe suvišnog stresa.

Postajemo sve manje sjedeća radna snaga. Sve što možemo učiniti, čak i pasivno, na podsticanju fizičke aktivnosti imaće ogromne koristi rekao je glavni istraživač Kejsi Lindberg.

On i njegove kolege pratili su tjelesnu aktivnost i nivo stresa kod 231 kancelarijskog radnika, a za sve je prije početka studije ustanovljeno da su zdravi. Neki su tokom eksperimenta radili remote, dok su drugi radili u prostorijama koje nisu imale pregrade među stolovima. Ostali su radili u kancelarijama opremljenim kabinama s visokim pregradama.

Radnici koji su radili na otvorenom prostoru bili su 20 posto aktivniji od onih u kancelarijama bez pregrada između radnika i čak 32 posto aktivniji od kolega u kancelarijama s pregradama, pokazalo je ovo istraživanje, prenosi Hayat.ba.

U odnosu na kolege koje većinu radnog vremena provedu sjedeći, aktivniji radnici imali su 14 posto niži nivo stresa.

Tokom tri dana i dve noći, učesnici studije nosili su uređaje za praćenje rada srca i ukupne aktivnosti. Takođe su ispunili ankete koje su za cilj imale dobijanje podataka o promjenama raspoloženja na poslu. Istraživanje je na samom kraju procijenilo ukupni nivo stresa.

Nakon analize niza faktora, uključujući dob, pol i gojaznost, istraživači su primjetili da su muškarci sve više aktivni u kancelariji nego žene, a mlađi i mršavi radnici manje pod stresom u odnosu na starije i nešto punije kolege.

Na samom kraju, Lindberg je napomenuo da iako se čini da su otvorene kancelarije povezane s boljim mentalnim zdravljem, studija ne pokazuje konkretne uzroke i posljedice. On se nada da će nalazi njegovog tima dovesti do novih studija o prednostima i nedostacima različitih aspekata kancelarijskog obavljanja posla i posla na otvorenom, piše Health 24.

Tagovi: