Australija

Koala se sprijateljila sa ukrasom na drvetu

 • Izvor: ATV
 • 24.01.2023.19:03

Žedna koala koja je tražila utočište u dvorištu u predgrađu sprijateljila se sa ukrasom koale na drvetu.

Rajner Harman je rekao da su on i njegova porodica u utorak primetili koalu umornog izgleda kako sjedi u podnožju drveta u dvorištu njihove kuće u sjeveroistočnoj Adelaidi.

Rekao je da je koala u početku bila plašljiva, ali je prihvatila pomoć porodice kada je ugledala drugu 'koalu'.

„Kada se cijela porodica okupila da pogleda, ona se malo popela, očigledno bila veoma umorna“, rekao je Harman za Nine Nevs.

Član porodice snimio je dok je gospodin Harman davao koali vodu iz šerpe.

Nakon nekoliko minuta opijanja, lepršavi posjetilac je pustio gospodina Harmana da ga potapša.

"Nakon što je zadovoljila žeđ – mnogo je pila – popela se malo više, našla udobno mjesto i zaspala“, rekao je.

Porodica je rekla da je "poslastica" približiti se "žednom posjetiocu".

Slatki momenat je došao u isto vrijeme kada je Laburistička partija Novog Južnog Južnog Južnog Velsa najavila plan za uspostavljanje Nacionalnog parka Velike koale na srednjoj sjevernoj obali države uoči izbora u Novom Južnom Južnom Južnom Koreju u martu.

Lider opozicije u Novom Južnom Velsu Kris Mins rekao je da je plan osmišljen da pomogne u spasavanju torbara, a australijski stručnjaci za divlje životinje tvrde da je životinja u opasnosti da izumre do 2050. godine.

Laburisti su rekli da će potrošiti 80 miliona dolara za stvaranje utočišta unutar postojećih nacionalnih parkova i državnih šuma između Kempsija i Graftona.

Tagovi:
 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Serija: Slatke muke

  "Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, a koji se suočava sa svakodnevnim problemima, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.