Zanimljivo

Koju krvnu grupu komarci najviše vole

 • Izvor: Agencije
 • 26.05.2023. 14:30

Da li ste ikada primijetili da komarci ujedaju neke ljude češće od drugih? U izvjesnoj mjeri to zavisi i od krvne grupe.

Svaka krvna grupa ima određene karakteristike. Ponekad povećava rizik od dobijanja određene bolesti, a postoje teorije da krvna grupa čak određuje i naše karakterne osobine.

Krvna grupa može čak odrediti koliko će nas komarci intenzivno ujedati.

Koju krvnu grupu komarci najviše vole?

Do sada su sprovedena neka istraživanja koja su pokazala da se radi o nultoj krvnoj grupi. Međutim, stručnjaci procjenjuju da učestalost ujeda komaraca zavisi od mnogo faktora, piše "aktivna.si".

Komarce može privući miris vašeg tijela.

Određene boje koje nosite mogu biti privlačne komarcima.

Sadašnja istraživanja pokazuju da ih najviše privlače crne ili tamne boje.

Ljudi koji su konzumirali alkoholna pića mogu da budu privlačniji za komarce, a pokazalo se i da su komarci posebno "naklonjeni“ trudnicama.

Komarci mogu da prenesu ozbiljne bolesti, pa je važno da se zaštitite od njih, bez obzira na krvnu grupu i druge faktore, prenosi "Danas.rs".

Tagovi:
 • 14:00 Serija: Prevrtljivo srce (R)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 15:00 Tet a tet (R)

  Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti? Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

 • 16:00 Autošop magazin (R)

  Specijalna emisija posvećena automobilizmu i auto-industriji, aeornautici, digitalnim tehnologijama i saobraćaju. Sve što ste željeli da saznate o automobilima.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Blic kuhinjica

  Ova kratka enciklopedija hrane osim što će vas zabaviti sigurno će vam dati ideju za pripremanje ukusnog ručka, večere ili neke specijalne prigode.

 • 17:00 Serija: The Paper/Novine (R) (12+)

  Serija 'Novine' hrvatska je kriminalistička serija u režiji Dalibora Matanića, a prema scenariju Ivice Đikić.