Ultrazvuk razotkrio

Lažirala trudnoću: Ubijedila cijelu porodicu da nosi petorke

  • Izvor: Srbija danas
  • 02.11.2021.19:10

Barbara Bienvenu se kratko zabavljala sa svojim dečkom, Polom Servatom, kada je otkrila uzbudljivu vijest da je trudna ne sa jednom, već sa pet beba.

Servat je bio oduševljen idejom da postane otac, a porodica i komšije su se okupili oko para da im pomognu donirajući stvari za bebe i poklone za podršku budućoj sedmočlanoj porodici.

Kada je konačno došlo vrijeme za porođaj beba sa 34 nedjelje, Servat je odveo svoju djevojku u bolnicu - jedva su čekali da upoznaju nove članove svoje porodice.

Nešto nije u redu

Ali, kada je par stigao u bolnicu, Barbari je urađen ultrazvuk, te su shvatili da nešto strašno nije u redu. Medicinska sestra je obavijestila roditelje da Bienvenu zapravo nije trudna i da nikada nije bila trudna.

Ovo nije bio prvi put

Servat je bio apsolutno šokiran, ali porodica Bienvenuove i bliski prijatelji nisu bili toliko iznenađeni. Prema Healthy Way-u, lagala je bivšem dečku da je trudna. Takođe je lagala da ima leukemiju.

Ali prije nego što je iko uopšte znao da je ovo prevara, komšinica i majka trojki Ženevjev Laflam sprijateljila se sa Barbarom. Dok je Laflam bio skeptičan u vezi sa trudnoćom, ali je i dalje vjerovao ženi. Laflamme je rekla:

"Dala sam joj savjete o tome kako da se nosi sa (trudnoćom), gdje da dobije finansijsku podršku, gdje da dobije sponzore za pelene."

Kada se ispostavilo da Bienvenu nije trudna, Servat je bila razumljivo uznemiren i vratio je sve donacije ili ih donirao u druge vredne svrhe.

"Ja sam dobra osoba! Nemam nikakve veze sa ovim lažima ", rekao je on.

Bienvenu je ostala u bolnici kako bi se uradila procjena njenog psiholoških problema. Ova žena zvuči kao potpuni lažov, ali je rijetko mentalno stanje moglo biti krivac.

U rijetkim slučajevima, žena može da ubedi sebe da je zaista trudna, a to se zove pseudocieza (ili fantomska trudnoća).

Ovo stanje može dati sve znake i simptome prave trudnoće, osim prisustva stvarne bebe. Prema VebMD -u, postoji nekoliko razloga zašto bi se to moglo dogoditi.

Iako tačni uzroci još uvijek nisu poznati, lekari sumnjaju da psihološki faktori mogu da navedu tijelo da "misli" da je trudno. Ekstremna želja ili strah od trudnoće može izazvati promijene u tijelu i navesti ženu da misli da je trudna.

Simptomi su slični trudnoći

Kod pseudoceze, znaci i simptomi su veoma slični stvarnoj trudnoći. Može doći do povećanja tjelesne težine, jutarnje mučnine i laktacije, ali fetusa nema. Čak i ljekari ovo stanje mogu pogriješiti sa stvarnom trudnoćom. Osamnaest procenata žena sa pseudociezom je u jednom trenutku dijagnostikovano da su trudne od strane medicinskog radnika.

Iako je teško razlikovati pravu trudnoću od fantomske, postoje testovi koji se mogu uraditi da bi se utvrdilo da li ste zaista trudni ili ne.

Testiranje da se vidi da li je to fantomska beba je isti proces kao da je prava beba. WebMD navodi:

"U slučaju lažne trudnoće, beba se neće videti na ultrazvuku, i neće biti otkucaja srca... Testovi na trudnoću urina će uvek biti negativni u ovim slučajevima, sa izuzetkom rijetkih karcinoma koji proizvode slični hormoni trudnoći", navodi se u izvještaju.

Šta treba da uradite

Ako žena ima ovo stanje i iskreno misli da je trudna, može biti srceparajuće čuti da nije trudna. Ako vi ili neko koga poznajete prolazite kroz ovo, važno je da dobijete psihološku pomoć i podršku.

Tagovi: