ATV

Тврдио да је из љубави

Младић (23) оженио рођаку (91), па тражио њену пензију кад је умрла

  • 30.10.2023. 19:08

Адвокат стар 23 године који се оженио својом 91-годишњом баба-тетком покушао је добије њену пензију када је умрла.

Маурисио Осола, из Аргентине, студирао је право у фебруару 2015. године, када се у оженио Јоландом Торес, својом пратетком која је умрла у априлу 2016. од сепсе, пише Гардијан.

Благо на бањалучкој пијаци, препродаја вриједна златна

Благо на бањалучкој пијаци, препродаја вриједна златна

Тврдио је да је брак "истинска и легитимна одлука". Kада је сљедећег љета отишао да тражи њену пензију, власти су одбиле његов захтјев након што су комшије рекле истражитељима да не знају ништа о браку. 

Маурисио, из града Салте, на сјеверозападу Аргентине, живио је са мајком, сестром, баком и баба тетком, након што су му се родитељи развели 2009., преноси Мондо.

Покренута је истрага у којој су званичници разговарали и са људима који су познавали породицу, укључујући и комшије који су наводно рекли да не знају ништа о браку. Kао резултат тога, тужба је одбијена и Маурисио је рекао да ће ићи на највиши суд у земљи да докаже да треба да добије исплату. 

Изазвао хаос у саобраћају па спроведен на психијатрију

Изазвао хаос у саобраћају па спроведен на психијатрију

Он је свом локалном листу Ел Трибуно де Салта рекао: "Она је била важна подршка у мом животу и да се вјенчамо била је њена посљедња жеља. Волио сам Јоланду на најчистији начин на који можеш да волиш некога и тај осјећај заједно са болом који ми је нанио њен одлазак, остаће са мном до краја живота. Kада сам почео да аплицирам за пензију, предочио сам сву потребну папирологију и испоштовао све законске услове. Јоланда је можда имала више од 90 година, али је била изузетно луцидна. Али она није била стручњак када је у питању закон и жељела је да буде сигурна да нема правних проблема са нашим браком."

Маурисио је рекао да је њихова одлука да се вјенчају дошла након што му је обећала да ће му помоћи да настави студије права које је планирао да напусти након што су се родитељи растали. Он је рекао да је дао све папире и сваки детаљ који су тражили када је износио своје потраживање за пензију 2016. године.

Никад горе у САД: Хипотеке све скупље, рента умјесто куповине, остварује се визија из Давоса?

Никад горе у САД: Хипотеке све скупље, рента умјесто куповине, остварује се визија из Давоса?

"Поред наше куће саградили су блок у коме ја никога не познајем. Шта су ове комшије могле да знају о нама и нашем дискретном грађанском браку", рекао је он о одбијању на основу тога што комшије нису знале ништа о браку. 

"Ако будем морао да идем све до Врховног суда, идем јер је одбијање потпуно неосновано. Рекао сам Јоланди након раставе родитеља: 'Види, мораћу да напустим студије. То су биле околности због којих смо се вјенчали. Јоланда је инсистирала да морам да завршим студије. Она би ми рекла: 'Помоћи ћу ти јер увијек бринеш о мени, идеш са мном код доктора и увијек ми помажеш у мојим проблемима. Након неког времена, питао сам шта би мислила да је замолим да се уда за мене.'

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:50 Серија: Немирни (16+)

    Немирни' је ТВ серија из 2023. године у режији Дарка Николића, настала према роману Марка Поповића 'Један погрешан корак', а сценарио потписује Даница Николић Николић.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм