Ibica

Najskuplji restoran na svijetu: Večera za jednu osobu 2.380 dolara

 • Izvor: avaz
 • 26.11.2022.08:51

Ukoliko imate na raspolaganju 2.380 dolara, možete sebi priuštiti večeru u restoranu Sublimotion, koji je inače najskluplji restoran na svijetu.

Najskuplji restoran na svijetu i dalje je Sublimotion, "ugostiteljski objekt" koji se nalazi na Ibici. Ukoliko želite da probate večeru od čak dvadeset slijedova potrebno je da izdvojite 2.380 dolara, i to po osobi. Ovaj performans (odnosno večera) traje oko tri sata, a za to vrijeme možete nešto i popiti, i to je uračunato u cijenu.

Pod vodstvom šefa sa dvostrukom Michelinovom zvjezdicom, Paka Rončera, ovaj jedinstveni restoran “gura” gastronomsko iskustvo u hrabre, nove pravce kombinujući hranu, umjetnost i iluziju u novi revolucionarni koncept koji ide daleko izvan nepca.

Restoran ima sopstveni muzički jelovnik sa odgovarajućom koreografskom uslugom i revolucionarnom tehnologijom koja budi čula gostiju, zalogaj po zalogaj. Ovdje je iskustvo sve, samo ne obično.

Tokom teatralne gastronomske predstave, dvanaest sretnika uživa u avangardnoj kuhinji u visokotehnološkom, interaktivnom prostoru zvanom “kapsula”. Ovaj dio restorana služi kao prazno platno spremno da se transformiše u gotovo sve što se može zamisliti. To uostalom i čini najskuplji restoran na svijetu – najskupljim!

"Sublimotion" radi samo nekoliko mjeseci godišnje, od početka juna do kraja septembra kada je i aktuelna turistička sezona na Ibici, i već nekoliko godina unazad drži titulu najskupljeg restorana na svijetu. Kako to iskustvo izgleda možete pogledati u videu.


Tagovi:
 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Serija: Slatke muke

  "Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, a koji se suočava sa svakodnevnim problemima, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:42 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.