Doroti „Doti“ Fideli

Neobično vjenčanje u staračkom domu: Baka (77) se udala za samu sebe

 • Izvor: Agencije
 • 26.05.2023. 17:39

Doroti „Doti“ Fideli svoju slavu duguje neobičnoj ceremoniji koju je odlučila da organizuje u domu za penzionere u kome živi.

Dana 13. maja održana je ceremonija u jednom od domova za penzionere u američkoj državi Ohajo. 77-godišnja stanovnica se udala za sebe.

"To je nešto što sam oduvijek željela. Da se ​​udam za nekoga i da imam srećan život, ali stvari su ispale drugačije i tek sada imam priliku da uradim ovako nešto", rekla je uzbuđeno u intervjuu za TV stanicu VLVT.

Nesvakidašnji događaj privukao je veliki broj medija. Ova 77-godišnjakinja je u nebrojenim intervjuima objasnila da joj se ideja o organizovanju “vjenčanja” rodila nakon što je saznala za ženu koja se udala za sebe u jednoj od televizijskih emisija. Onda je to isto poželjela, odlučila je da je to odličan način da razveseli štićenike staračkog doma u kome je boravila.

"Ovdje radim lude stvari da nasmijem ljude", kaže baka.

Fideli je podržala i njena porodica. Oni su joj pomogli u kupovini vjenčanice ili naručivanju keteringa.

Ova 77-godišnjakinja je, kako je sama rekla, bila pod stresom tokom ceremonije, ali srećna. Ona je naglasila da joj je ovo drugo venčanje. Prvi put se udala 1965, ali se razvela devet godina kasnije.

Tagovi:
 • 15:00 Tet a tet (R)

  Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti? Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

 • 16:00 Autošop magazin (R)

  Specijalna emisija posvećena automobilizmu i auto-industriji, aeornautici, digitalnim tehnologijama i saobraćaju. Sve što ste željeli da saznate o automobilima.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Blic kuhinjica

  Ova kratka enciklopedija hrane osim što će vas zabaviti sigurno će vam dati ideju za pripremanje ukusnog ručka, večere ili neke specijalne prigode.

 • 17:00 Serija: The Paper/Novine (R) (12+)

  Serija 'Novine' hrvatska je kriminalistička serija u režiji Dalibora Matanića, a prema scenariju Ivice Đikić.

 • 17:50 Metar moga sela (R)

  Marin Marinković, dugogodišnji urednik i TV lice naše medijske kuće, poći će putevima sela u cijeloj Republici Srpskoj, zavirti u domove vrijednih domaćina, otkriti tradiciju i pustiti glas naroda da opiše svoj život i rodnu grudu.